hak cipta taufiqshariff photography
aaaa
By: taufiq shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 29-Mar-2009 15:26 Email | Share | | Bookmark
the training project


since takde ape ape mende saya nak shoot lately, maka saya mengambil keputusan untuk buat projek nih. Dokumentasi fotografi pasal 5 hari saya training di Kertih Port. Editing dan color toning amat minimal kerana tidak boleh install Photoshop kat laptop pemberian syarikat, yang ada hanya lah microsoft office picture manager, huhu

Nota : Gambar akan diupdate setiap hari di entry tarikh ini, sehingga jumaat ini.

Day 0: travelling day


tiga perkara yang sering saya bawa semasa travelling. Sangat penting untuk membunuh masa.
1. Handphone Nokia E71-untuk call, sms, surf internet, chatting
2. Cowon D2 MP3 player- saya beli sebab superb battery life, (mp3 for 52 hrs, play movies-9hrs)
3. Discovery Channel Magazine - untuk baca laaa



FIREFLY ke kerteh takde hari ahad, saya naik MAS dari klia ke Kuantan


tumpang office mate saya,encik Kobeng dari kuantan menuju ke Kerteh.


tak tahu jalan ke AWANA KIJAL, guna Garmin navigation pada E71 saya,
check in kat bilik masing masing, gi makan, dan
terus siap2 utk hari pertama di Kerteh besok!


Day 1 - The starters


tengok ni, view nih...best?


itu saya sedang skodeng orang
untuk permulaan, kami melepak kat sini untuk belajar aktiviti keluar masuk port



lepas habis kerje kita lepak tepi pantai layan kopok lekor dengan nescafe tarek!


kat kedai makan nih...


pokcik ni asyik tengok saya ambil gambar
dia tanya macam macam pasal kamera
maka saya offer nak ambil gambar dia....dia tengok LCD screen, dia gembira!





dah abes makan, kita balik


Day 2 - Oil Tanker


sarapan pagi, kopi, surat khabar dan pemandangan laut.


on the way to jetty


atas tugboat, baru pulang dari tengok aktiviti kat oil tanker

Day 3 - Berthing







Day 4 - Kaput day


nothing much happened on the fourth day
highlight of the day was kobeng's car broke down.....twice....


Day 5 - Balik rumah


masa 5th day baru la nak ada masa tengok pantai kat awana nih


on the way ke airport, kami singgah kemamang jap amek gambar


Sunday, 15-Mar-2009 04:16 Email | Share | | Bookmark
putrajaya









...
the weather was not good....
only a few snaps and i'm out of ideas...


Currently listening to :



http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/


Saturday, 28-Feb-2009 16:29 Email | Share | | Bookmark
Batu Caves






















mamak at the back : *what teff laaa budak budak nih buat**








outing with munkeat and hui yee
I didnt have anything to do last saturday.The initial plan was to just stay at home sleep, eat and grow fat. As usual, my weekend routine starts with going online right after getting out of the bed. When i checked my Flickr, i saw a comment from a flickr friend asking me to go out for a photo walk in batu caves. We have been planning to go lepak for so many times before. it never happened, haha. Since i got nothing to do at home, plus ive practically almost never used my new camera outside yet, i agreed. After a few smses and phone calls, there we were : 279 steps up the famous Batu Caves. I should start going out excercising/working i guess, my knee caps were still shaking even after 30 mins climbing up the endless steps. haha. but heck, its photography, other people are willing to do more than that just to get some good shots right? agree? And ohh i almost forgot, munkeat brought along another photokaki with him: Hui Yee. Both of them are cool and easy to hangout with. We just met but it felt like we know each other for ages! maybe because of the same interest we have, PHOTOGRAPHY and TRAVELLING. After a couple hundred of shots made, a few CLS moments, and monkey watching, we headed to bangsar for a kedai mamak session. Thanks to munkeat dude for the teh 'o ais limau and megi goreng! Next time let me belanja u makan. Errmm, since they got other things to do later that evening, all of us went back home with sore legs and a happy face

U guys can check out their awesome shots here:
MUNKEAT : http://www.flickr.com/photos/munkeat/
BLURYEE : http://www.flickr.com/photos/bluryee/



Currently listening to Dont Bother Me by The Blakes

http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/


SAYA MAHU TONTON WAYANG GAMBAR INI !!!!



syok!


[youtube]


Friday, 20-Feb-2009 18:45 Email | Share | | Bookmark
MY NEW TOY!!


Picture by Faizal Omar, Editing by Taufiq Shariff


Picture by Faizal Omar, Editing by Taufiq Shariff




...
I got my self a new toy!
A BIG HUGE thank you to the girlfriend for last night's dinner at San Francisco and to Faizal Omar for the ride home.
THANkKKK yOUU!!!

Take a look at faizal's Flickr.


Currently listening to Dont Bother Me by The Blakes

http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/




Tuesday, 17-Feb-2009 05:21 Email | Share | | Bookmark
masuk hutan


mula mula kita breakfast dulu, roti canai + nescafè tarek....sedap!


first stop, kat sini lawa gak nih


flare ni sebab pakai polariser la aku rasa




cik sheda cadbury










canopy ni panjang dia 150 meter...


faizal omar yang excited




4 orang je bleh naik kat view point dia, kalau tak kang roboh plak


GAYAT!!tinggi betul ni, 100 kaki dari tanah....kalau jatuh nihh...uisyooo


gregory the grasshopper


pemandangan dari atas canopy walk....cantik


pemandangan dari dalam ERL, saya nak balik kajang dah



http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/

selepas 3 minggu sebok dengan kerje, asyik outstation jekk...
tu yang boring tuuu....(refer entry bawah ni)



Currently listening to Crack the Shutters by Snow Patrol


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net