hak cipta taufiqshariff photography
aaaa
By: taufiq shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 23-Nov-2008 15:29 Email | Share | | Bookmark
melawat melaka!!!!

 
 
 
View all 35 photos...

























Kejadian in berlaku kire kire dua hari yang lalu. Saya farah sheda faizal dan nida telah pergi ke melaka bersame same. Punya la susah nak plan trip ni, mule2 sebab saya ada hal kerje, kena cancel. The next weeknye plak banyak betol drama, banyak kali tukar tukar plan, tapi last last berjaya jugak kami buat road trip nih berlima.
Mula mula minum2 kat klcc, pastu bertolak…dah sampai je check in kat air keroh. Bile dah cukup ahli, kami berlime pun pergi ke umbai untuk makan ikan bakau. Bestnye!!!
The next day, pagi2 dah kluar carik roti canai. Pastu jalan jalan pusing2 Afamosa and jonker etc. Panas betul tengah hari tu sampai kena jalan jalan pakai payung, sungguh la tak macho! huh,Secara rasminya meminta maaf kepada sheda sebab terketuk kepala dia dengan payung sebanyak 2 kali dan terketuk tangannya dengan flash sekali….tak sengaje! Sori ! huuuuuhu.Pastu bile dah penat dan separuh masak kena bakar matahari, kitorang naik boat ride….layan angin tiup2…fuhh fuhh, sejuk sket.
Konon kononnya pelancong la saya ni jalan kat melaka, padahal dulu sekolah kat bawah afamosa tu jek dulu. Masa jalan jalan tu, sebab panas, saya singgah laa nak belikan air kat orang dahaga, masa nak bayar tu macam kenal jekk mamat kat cashier tu. Fuhh!! Akbar Amin ! classmate saya kat high school melaka masa form 2 wooo. tingkatan dua hijau! Dah 12 tahun tak jumpa kot!! Dia tak cam saya sangat (sebab dulu masa skolah aku kecikk je, sekarang ni je dah terlebih saiz.haha.) Tapi lepas borak2 tu dia recall la balik sape saya nih. huhu. Sempat laa sesi bergambar kenangan dengan member lama saya nih(sile rujuk sini http://shw.experiment.fotopages.com/19691692.html )
Sebelum pulang semula ke kuala lumpurz, kami singgah sebentar ke sekolah teknik bukit piatu visit adek sheda yg tengah gelabah nak SPM. haha. Masa tu kami juge berjumpe dengan 'BUKAN' boifren adik dia...faizal dengan penuh kejam membuli mamat tu. Kesian......isk isk iskkkk. Kesimpulannya trip ni plan memang berterabur tapi at the end of the day everyone had lots of fun! wuuuuhuuuuuu!


Aaaa…..ermm....ape lagi ha? Tatau la nak cerita, nak tido laa. Esok kerja woi!!!


MORE PHOTOS OF US HERE:
1) http://shedacadbury.blogspot.com/2008/11/trip.html
2) http://blog.fymso.com/?p=904
3) http://1ldk.wordpress.com/
4) http://augenbild.blogspot.com



Thursday, 20-Nov-2008 15:49 Email | Share | | Bookmark
melawat shipyard MME

cenderahati utk mme
my workplace, reminds me of DILBERT comic strip

ini la dia shipyardnye

awek : ehh u amek gambar i ke??

perbincangan yang saya langsung tak ambil perhatian

kapal yang hampir siap

sebahagian dari taiko taiko golf

ini besi

sebelum dipotong potong utk buat kapal

kamera saya rosak, tiba tiba jadik warna hitam kat bawah ni...sapa tau sebab apa?

demmit, aku tak masuk dalam gambar.

memandangkan dah sebulan tak berupdate FP ni
letak je laa gambar2 nih...


superior saya suruh saya organise lawatan ke shipyard nih kat port klang
saya kata NO PROBLEM yo!
lepas 2 minggu setting setting sane sini, call sana call sini, email ke sana ke sini
harini berjaya jugek kami pergi ke tempat ni tgk kapal.
seronok gak, tapi saya sorang sahaje orang muda,
yang lain2 hampir semua golongan 40 thn ke atas...
tapi.....
belasahh je lahh...

dari 1st day kerje, boss2 kat ofis dok ajak main golf
masa otw balik dari shipyard ni pun kata nak train aku main golf.......
maybe nak tee off kat lumut nanti....
saya tak reti main golf......saya takde golf club....saya kampung.....tapi......
belasahhh je laaahhhhhhhh....

huahuahua....




semalam geng fotografi aku http://fadmanaf.com/photo/ bagitau taufiqshariff dot kom featured di sini http://www.pixelpost.org/featured/ (sile rujuk word bubble di dalam gambar atas nih).

aku kata: hooray!!!

tapi....website aku sudah lama mati....macam mana orang nak masuk?? demmmm...
sekarang in the process utk revive semula...seminggu lagi boleh la anda masuk semula www.taufiqhariff.com
hooray lagi sekali!

Nota tepi: kadang2 kena tekan refresh 2,3 kali baru website aku ada dalam list tuh...heh heh....




currently listening to Flower Pot by Alex



Monday, 20-Oct-2008 14:31 Email | Share | | Bookmark
my first job




it's called the HUET - HELICOPTER UNDERWATER ESCAPE PLAN
I
FYI : i just started working (dont ask where)
i dont really know how to manage my time for now
so, any photography related activities will have a
very slowwww progress!! .


http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/

(taufiqshariff.com is put to rest due to recent economic turmoil (in my bank account lah)
resuscitation of the website might happen if only i have the time and money.....
REST IN PEACE ......


Thursday, 2-Oct-2008 13:21 Email | Share | | Bookmark
e i d _ g r e e t i n g s !
















OK!! sape nak jemput aku pi open house dia? angkat tangan!!!


Monday, 22-Sep-2008 07:21 Email | Share | | Bookmark
IFTAR dengan mereka mereka dan mereka

 
 
 
View all 23 photos...

berbuka with farah and sheda in klcc..... nice to meet both of u!










gambar masa small reunion skolah sains kota tinggi
semangat aku travel jauh jauh nak jumpe diorang nih
laaaaame gile tak jumpe diorang
geng same2 lepak asrama buat kerje tak berpekdahh time bosan
geng same gi kelas, balik kelas, gi prep, outing, main takraw, main bola... semua mende layan sesama
i had fun that nite ! hope there will be more of this in the future!
and thanks IB and wifey for driving me around kl lepak2 that nite too. nasib baik tak jadik sahur kat genting ..huhu
carlos!! sabtu ni projek pi KL on takk??call aku weh.

HUARGHHH I'M LOSING MY CREATIVE JUICE!! GAMBAR MEREPEKK JEE NIH!!

'PS: ye saye tau, saya ada cakap tak mau makan luar ini exception! hahaha
kononnya nak terawikh kat surau hari hari.....misi GAGAL!!!!



currently listening to Kau Yang Punya by Najwa & Malique

http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/




[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net