hak cipta taufiqshariff photography
aaaa
By: taufiq shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 18-Sep-2008 17:50 Email | Share | | Bookmark
the attack of the girls in PINK!

taufiqshariff at work! (^_^)















currently listening to daughters by John Mayer


Saturday, 6-Sep-2008 08:34 Email | Share | | Bookmark
the 3 A's

hepppp!! heppppp!!!!
 
 
View all 5 photos...














aktiviti masa dah balik malaysia....
seminggu lepas balik malaysia aritu....
saya diupah untuk ambil gambar kak KC ( http://izaown.fotopages.com/ ) dan anak anaknya di putrajaya
baru saya tau....penat amek gambar kanak kanak nih!
to KAK KC : HAPPY BELATED BIRTHDAY!!!!


PS: sorry for the long silence, streamyx kat rumah dah gile.....imac pun baru jek sampai dari jerman

trime kasih kat kawan2 yang ajak berbuke puasa sama sama.....
bukan tak mau
tapi kalau boleh puasa kali ni saya nak berbuke di rumah je
lagi selesa....lepas makan, boleh layan berita kat TV pulak
kite lepak lepas raya laaa jom!!


currently listening to - South Jordan - Fatal Flaw (Acoustic)

http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/


Saturday, 16-Aug-2008 11:36 Email | Share | | Bookmark
im finally home!

suda selamat tiba di Kuala Lumpur International Airport
FRANKFURT to KLIA
10 180 km
circa. 11 hours 40 minutes journey.
time of arrival 06:40
thursday, 14th August 08


Thursday, 14-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
hidup seorang penganggur PART 2








SIAP SEDIA NAK BUAT OMBAKKKKK








STUTTGART 1 - ARSENAL 3
MERCEDES BENZ ARENA STUTTGART
30 JULAI 2008


Akhirnya tercapai gak cita cita aku nak tengok team EPL main,
elok elok time aku dah nak balik malaysia pulak tu....best best!!


watch the highlights on youtube



Right now, i am in the process of packing my stuff and clearing everything up
I'm sending my iMac back to Malaysia by post tomorrow morning...
I guess there won't be any updates in this page till my iMac arrives in a week or so...

See u guys on the other side of the globe !!!!

best regards,
Dipl.-Ing. (FH) Taufiq Shariff


currently listening to DEEPER CONVERSATION by YUNA

http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/


Wednesday, 13-Aug-2008 06:39 Email | Share | | Bookmark
Alhamdulillah.......saya dah jadik DIPLOM INGENIEUR !!!

dapat sijil dahhh...prof aku ni nampak cam einstein
 
dengan rakan rakan sekelas saya
View all 19 photos...
alhamdulillahhhh....
Sepanjang aku ada fotopages ni, rasanya aku tak pernah cerita pasal studies aku kat sini. Tapi harini, sebab seronok dan gumbira, aku buat la satu entry ni.
Akhirnya, aku dah grad! Aku dah dapat Diplom in Mechanical Engineering.
Walaupun tak sabar nak balik malaysia nih, aku rasa sure nanti rasa berat gak nak tinggal jerman nih. Sekarang umur aku 25 tahun, aku dok kat jerman dah 5 tahun .Satu per 5 hayat aku digunakan untuk aku belajar kat jerman nih. Tu dah lebih kurang 20% dari life aku kat sini dah tu. Laaaaama tu!! huhuhu. Susah betul nak abes belajar, seriously, belajar kat jerman memang tough!!! tapi alhamdulillah habis gak at last

Diplom ni sijil dari jerman. Kalau cerite kat orang amek Diplom, ramai ingat aku buat diploma kat jerman nih. Diplom ni sebonarnyaa taraf dia lagi tinggi dari degree, rendah sikit dari masters. Kalau board of engineers UK iktiraf sijil aku ni as Masters, kalau kat Malaysia as professional degree. Tak kesah la mana mana pun, Masters ke Profesional degree ke. Dengan adanya sijil ni, aku layak membawa tittle Diplom Ingenieur kat depan nama aku. Seperti di bawah! Sungguh lama aku nantikan saat ini ....


dari link Wikipedia ini
Quote:
A German-style engineer's degree is considered equivalent to an MSc degree in U.S. or UK and in international context, the holders of the Engineer's degree are authorized to use MSc.






(oleh kerana kawan2 asyik tanya menda sama, saya dah letak dah jawapan kat atas nih)




gambar gambar thumbnails adalah gambar gambar Abschlussfeier (graduation day) aku tadi 25 july 2008. Sekejap je majlisnya, tak sampai sejam pun. Kat jerman memang style graduation camni, simple je. Takde pakai jubah macam convocation kat malaysia. (CREDITS TO MUNAWWIR FOR THE PHOTOS)


Look what my dad gave me..... a card!
everything printed on the card is absolutely true
especially the SIGHS OF RELIEF part!!!
Thanks ayah!


KENANGAN SAYA DI JERMAN yang sempat di youtubekan


aktiviti paling best di reutlingen, makan makan!!

i learned how to snowboard at blackforest, germany....it was 14┬░celcius BELOW ZERO! sejukkk...

school trips are fun!
PS : theres a new entry below, just scroll down ....


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net