hak cipta taufiqshariff photography
aaaa
By: taufiq shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Jun-2008 18:24 Email | Share | | Bookmark
nasional geografique's petik strawberry series

 
 
 

translation (roughly) : ke tempat memetik sendiri Kaut Family....

manissssss

buah2 strawberry ....

register kat pakcik dalam pondok ni dulu



pastu pergi kat wife dia, makcik tu akan bagi kite dua row pokok strawberry utk dipetik


makan kat situ semua free je, kalau nak bawak balik baru kena bayar

yang kat atas ni bukan pokok strawberry



budak ni comot dengan strawberry.

wish granted




the original plan was to go there with a few more juniors, but they cancelled at the very last minute.


http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/

**new updates @ blogspot**






Monday, 2-Jun-2008 21:11 Email | Share | | Bookmark
catalunya day 2

 
wraffff!!!
 
View all 92 photos...





















thank you!




wokeh!!! second day in barcelona. Weather semakin mantap berbanding hari sebelumnya. First thing we did when we woke up was strolling along the beach (dengan gigi tak bergosok). Wangi! Lepas tu pergi rumah incik Nadzri dan wife dia, Kak Mar...Dapat makan best, nasik lemak siap bungkus dengan daun pisang tu. Sedap oooo. Pastu ada kuih ketayap, Kak Mar nih cam tau tau je aku suke kuih ketayap. ha ha. Sembang punye sembang, rupenya incek Nadzri nih super senior aku kat High School Melaka. Thank you so very much for your warm hospitality!!! Errm, lepas tu pergi visit stadium Barcelona. Ashmeir dengan Baim beli jersey Barca, pastu terus pakai masa tour stadium. Ima macm biasa, beli fridge magnet dia. Aku tak beli apa2, tak minat beli souvenier. Selama ni pun kalau jalan2, gambar dari Nikon D70s ni laa jadik souvenier aku. Lepas tu kitorang jalan jalan kat Park Guell & pusing pusing kat bandar barcelona. Dah penat jalan jalan, kitorang pergi rumah Kak Mar semula nak tumpang solat. Memula ingat nak tumpang solat je, sekali diorang tahan suruh dinner kat situ. Dengan penuh rasa tak malu kami kata YESS !!! tanda setuju (best betul makan makan sedap) Pastu balik apartment, jalan2 tepi pantai lagi....pastu masuk tido. tamat hari ke2... Barcelona part 3 coming soon....

Currently listening to Leader by Phantom Planet


http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/



mein desktop hintergrund
view large : click here
(demmit, dah flatten image & save baru sedar salah eja nama burung tu)







Saturday, 31-May-2008 08:20 Email | Share | | Bookmark
Barcelona Day 1

 
 
 
View all 56 photos...



27th-29th june 2008


visit barcelona dengan juniors Ashmeir, Baim & Ima. Tak banyak gambar best masa first day nih, weather tak elok sangat. Sampai apartment yang kitorang book pun lewat sebab ''terer'' sangat cakap spanish la nihh. Punye laa leceh pergi negara orang tak pandai cakap english nih, habes segala skill sign language aku kluar nak carik apartment nih punya pasal. Nasib baik jumpa gak. Dah sampai tu, lepas check in, pinjam basikal apartment tu pergi carik barang makanan nak masak kat apartment. Merempit la kami berempat petang tu. Malam tu pulak, gi hard rock cafe Barcelona sebab Ashmeir dengan Baim nak carik Tshirt Hard Rock. Aku tak beli ape2, sebab lepas 3 helai baju Hard Rock aku dah rosak & hilang, aku dah malas nak kumpul lagi dah..... Lepas beli barang kat Hard rock, jalan jalan kat Las Ramblas pulak. Pastu balik tidoq, memang penat laa malam tu. Erm, tu je laa kot...hari 1st hambar sket...hari second & third jauh lagi syiok! tunggu je laa update nanti

Currently listening to brighter than sunshine by Aqualung

http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/







Friday, 16-May-2008 21:37 Email | Share | | Bookmark
intense





from last summer's commisioned work in Germany
Currently listening to look after you by the fray


http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/




Wednesday, 14-May-2008 09:20 Email | Share | | Bookmark
Brothers Grimm : The Legend of the Pied Piper





More about the tale from Germany here

Got an email yesterday from an english dude asking permission to use an image of mine for his website. See here
http://taufiqshariff.com/ || http://www.flickr.com/photos/taufiq/ || http://augenbild.blogspot.com/


Currently listening to Meet you There by Augustana


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net