hak cipta taufiqshariff photography
aaaa
By: taufiq shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 3-Apr-2008 04:52 Email | Share | | Bookmark
berlin day 3 + hamburg

family portrait
 
 
View all 61 photos...




















ni masa 3rd day kat berlin. Pergi embassy,kiitorang dijemput makan tengah hari kat rumah kak suharti (orang JPA)....rezki jangan ditolak! DAh kenyang makan nasik + kuih kuih yang best kat rumah kak suharti, kitorang bergerak ke Hamburg pulak- Dah sampai kat sana setting jumpe Wadi, junior aku kat Reutlingen dan jugak cousin kepada Jipo. Wadi laa jadik tourist guide kat Hamburg tu, dia praktikal kat syarikat AIRBUS kat sane. .. Kat Hamburg, sejuk yang amat, angin tiup sampai sumsum tulang pun beku. Naik ferry ramai ramai macam jakun. Pastu ronda2, carik souvenier kat Sankt Pauli. Malam tu Wadi belanja makan kat restoren buffet Afghanistan. SEDAP! Time kasih laa wadi! huhuhu. Malam tu jugak kitorang pergi ke Dortmund....sampai sana pukul 2 pagi.....entry dortmund, coming soon!

TSCHÜSS BERLIN!


Currently Listening to RESAH by NITRUS


to be continued





mit freundlichen grüßen,
taufiqshariff photography
http://taufiqshariff.com/
http://www.flickr.com/photos/taufiq/
http://augenbild.blogspot.com/




Sunday, 30-Mar-2008 18:15 Email | Share | | Bookmark
BERLIN day 2

fotoshop makes me go loco
starbucks! tak minum pun, go toilet jee
 
View all 105 photos...









clockwise : ima, sani, me, jipo



Graffiti on BERLIN WALL : jipo (1985), sani (1982), ima(1984), me(1983)



a 'film reel' concept




so heres an entry for the second day of our visit to Berlin.
Harini masuk lah kali ke 3 cubaan kitorang nak masuk ke REICHSTAG, beratur panjang sangat. Last last ambik gambar dari luar jek. Malas nak beratur. MISI MASUK REICHSTAG GAGAL!!! Pastu time tengah hari jumpe dengan Sani lagi sekali. Dia bawak kitorang round round Berlin. Bergambar sakan macam orang jakun, heh heh. Semua tempat pergi nak bergambar.
Petang tu balik rumah encik abdullah nak solat. Wife dia jamu makan tengah hari.....pastu ada minum petang.yeahh! Best betul! Sempat laaa ada adengan JEJAK KASIH, si Jipo jumpe sedara jauh dia kat jerman tu. hahaha. husband pada pegawai JPA kat berlin tu.
Malam tu pulak layan tengok wayang sebab rumah encik abdullah tu dekat je dengan panggung wayang. Plan asalnya nak tengok kartun Dr Seuss tu, Tapi ada orang kata syok citer 10 000 B.C tu.....layan aje lah. Tengok 10 minit je aku dah rasa nak kluar!! crappy bebenor citer tu. Bazir je 7€!! hahahaha. Tolong laaa tengok kalau rasa nak bunuh diri. Silekan.... hahaha. Nasib baik jipo beli popcorn dengan air EXTRA LARGE. Terubat rasa kecewa bayar 7€ tgk movie tak best.
Dah habes wayang, pergi balik ke Brandenburger tor....ingatkan nak amek gambar malam. Tapi sesat lak!! pancit jalan jauh jauh, dengan rasa nak terkuchil ....semua kedai tutup plak tu, lagi pulak sejuk gile malam tu, sabar jee laaaa. hahaaha. Senget senget dah muka gua tahan pundi kencing gua.
Dah abes bergambar...pulanglah kami ke rumah encik abdullah. Time tu dia dengan family dah tido, dah pukul 12 lebih. Dan selongkarlah kami dapurnye untuk carik makan malam dengan penuh rasa tidak malu! Aku siap buat air milo panas memalam buta.....tak malu betul.

to be continued........



currently listening to 11 januari by GIGI

mit freundlichen grüßen,
taufiqshariff photography
http://taufiqshariff.com/
http://www.flickr.com/photos/taufiq/
http://augenbild.blogspot.com/



------------------------------------
i have one exam to sit and one final year thesis to write this semester. So i guess i can manage to squeeze time to take some photoshoot session.
If u are looking for someone to shoot u with your friends being all wacky jumping and running around outdoors, while travelling or on your graduation day, i can be that guy!! i can be that guy who snaps wonderful photos of you doing just that!
This offer also goes to you love bugs having your honeymoon in Europe too!!
better yet, If u are travelling in Germany or in any german speaking country, i can even be your translator as i am well versed in Deutsch. Same goes to my English and Malay lah off course!

Ask for my availability and price by sending me an email at taufiqshariff [remove.this.square.brackets]@yahoo.com.






Saturday, 29-Mar-2008 00:27 Email | Share | | Bookmark
berlin day 1

boboboboboboooooroi
ini diktator , semua org kena ikut ckp dia!
 
View all 44 photos...
.



picture taken at Berlin's Jewish memorial














akibat tekanan perasaan duduk rumah lama lama tak main kamera kat luar, dan juga akibat desakan rakan yg kurang sebaya... akhirnya saya beralah juga kepada kebosanan dan pergi ke berlin bersama rakan rakan kurang sebaya saya (i feel old!) Lagi pun ada lagi lebih kurang 5 bulan je sebelum balik ke malaysia for good. Sejak 5 tahun belajar kat jerman ni, tak pernah pergi lagi BERLIN. Ni je la kot peluang nak pergi. Last chance! Last train!

ni entry gambar 1st day kat sana.
kitorang tinggal kat rumah pegawai JPA di berlin.Encik Abdullah nama dia. Rumah dia memang best, kat kawasan elite berlin. Sewa rumah dia je pun dah 3000€. Mahal gile tapi memang berbaloi.location rumah dia memang best lahhh....betul betul tengah bandar. Encik Abdullah, isteri & anak anak dia sangat lahh baik hati. Hari hari masakkan kat utk kitorang breakfast, lunch dengan dinner....siap ada minum petang & minum malam lagi tu...ada kuih seri muka......slurpss! tak sempat rasa lapar pun kat sane ... asyik makan je. hahah best jekk! masak pun sedap ....rasa macam kat rumah jee rasa...terlupa sebenarnya dok kat jerman masa tu.

On the 1st day, kitorang jumpe SANI, jiran depan bilik aku time kat Uitm shah Alam duluNasib baik dapat kontek dia....senang jeee jalan, ikut jekk....tak payah tengok2 peta haha. Thank you very much laa wahai kawan sebab bawak kitorang jalan jalan

Malam tu, sebelum balik (dan makan kat rumah encik abdullah). kitorang pergi Amy's restaurant.Restaurant malaysia kat berlin....Kak Amy ni pun best. Dia bagi diskaun makan kat kedai dia sebab kitorang malaysian
Siap belanja Sambal tumis petai dengan sup bubur pulut hitam.....syok aaaa. Murah je makan kedai dia.....(nasik putih, itik goreng, ikan siakap sweet sour,telur dadar, sambal tumis udang-petai,teh tarik, bubur pulut hitam = 34€ untuk 4 orang)
sesiapa pergi berlin nanti boleh gi kat kedai dia makan makan....
AMYS: http://www.amys-berlin.com/pages/homepagepag.html

-sorry gambar semua tak lawa sangat, weather tak elok, lighting memang totally out! ***sighhhhh***kecewa***

to be continued ......




Currently Listening to Stop and Stare by One Republic



Tuesday, 18-Mar-2008 02:00 Email | Share | | Bookmark
sa - puloh - ribu

 















Stats:
So far,
165 images
10 000 visits
59916 hits ( if only i get 1€ for each hit..... )
from more than 30 countries all over the world, including Canada, Poland, Italy, USA, Singapore, Fiji, Greece, Denmark & Spain
2 interviews with University arts students
A few reviews/features by european Photography websites
Some photoshoot offers from fellow Malaysian and German colleague
Above all, i made tonnes of PHOTOGRAPHY FRIENDS......now thats PRICELESS!!



currently listening to Pulang by FLOAT (3Hari untuk selamanya Soundtrack)

mit freundlichen grüßen,
taufiqshariff photography
http://taufiqshariff.com/
http://www.flickr.com/photos/taufiq/
http://augenbild.blogspot.com/




Thursday, 13-Mar-2008 17:09 Email | Share | | Bookmark
butcher : venizia






currently listening to Jour De Foule by Pauline Croze




[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net